2023 TAMMIKUU

Viime vuosi oli kokonaisuudessan tapahtuma vuosi. Vuoden ensimmäisenä päivänä liukastuin omissa rappusissa niin pahasti, että istuin oman jalkateräni päälle, jonka seurauksena tuli murtumia jalkaterään 5 kohtaan joista siruja irtosi. Jalka paketissa hoidin joulukuussa syntyneen pentueen. Hankalaa se oli, mutta kunnialla selvisin. Jalka parani kesäkuuhuun mennessä. Muutamat näyttelyt tuli käytyä ja laskujeni mukaan tuo meidän Pimu -mummo on nyt ensimmäinen vuoden -22 Suomen Nihonken Veteraani aikas muikealla pistesaaliilla, joka 2.1-23 on jo hienossa iässä 10 vuotta 6 kuukautta.

Tässä kuussa ei käydä näyttelyissä, mutta muissa haarastuksissa kyllä.

Kiiran kanssa kaverikoira hommissa ja Viivin kanssa toisenlainen harrastus alkaa kun ollaan suoritettu kurssi tämän kuun puolessa välissä ja päästään tosi toimiin. Tästä lisää myöhemmin kurssin suoritettu. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille ihanille ystäville ja yhteistyö kumppaneille.

Kuva Linnea Kochin

Kuvassa Lenni

1.2.2023 vuosi vaihtui lauhan kelin saattelemana. Upeita on ulkoilu kelit ollut, mutta väliin mahtui muutama vesisade päivä. Parivuotta sitten oli lähes -30 astetta, joten kovin on vaihtelua lämpötiloissa meidänkin leveysasteella.

Tammikuussa valmistui Kiira tyttö SKL,n viralliseksi lukukoiraksi. Rauhallinen tammikuu on ollut muutoin eli ei ole näyttelyissä käyty vaan keskitytty kaverikoira sekä lukukoira hommiin.

Tulevaisuuden suunnitelmat etenevät nyt hienosti ja toivoa on saada pentue tähän taloon kevään aikana, sillä aamulla astutus tapahtui , nyt jäämme odottelemaan josko sieltä pieniä pentusia on tulossa kevääksi.

Kuvassa "Kiri" Lapin vaelluksella. Kuva Mona Juhiainen

15.1.2023 Suomen kenneliiton lukukoira kurssi suoritettu! Tällä päivämäärällä valmistui Kiira SKL, n lukukoiraksi

Oli todella antoisa ja syventävä kurssi. Kiitos vetäjille!


13.02.2023 nyt on lähtenyt Kiiran osalta käyntiin Suodenniemen kirjastossa Lukukoira toiminta.
Ensimmäinen yksilö käynti oli tänään ja sovittu kevään ajan kerran viikossa lukukoira käynti koulujen aukiolo aikoina.
Viikko 9 on hiihtoloma jolloin Kiira on lapsille suunnatussa hiihtoloma tempauksessa 28.2 Häijäässä kaverikoirana.
Kuvassa lapset kertovat Kiiralle mitä kirjassa olevat kuvat esittävät.
Vaikka kuvasta voi luulla Kiiran lukevan kirjaa. Tyttö vain on tarkkana mitä sille kerrotaan.

17.2.2023 Suomen Nihonken ry, n

Vuoden Voittaja 2022 Veteraani

POHJ MVA FI MVA FI VMVA DK MVA SE MVA EE MVA EE VMVA RU MVA BY MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALT VMVA RKFV HeJW-13 HeW-13 PMJV-13 JV-13 V-13 EEV-14 BYV-14 V-15 EEV-17 BALTVV-20 HeVW-21 VV-21 VV-22 FUNATO-KAMIYAMA ASAHI "Pimu"

Vuoden Voittaja 2022 kasvattaja

Kennel Blanco Estrella

Kiitos kaikille kasvattien omistajille. Teidän ansiota on vuoden Voittaja - 22 kennelin menestys.

Olen todella kiitollinen kaikille yhteistyö kumppaneille, ystäville, tukijoukoille ja kasvattiemme omistajille.

Pimu saavutti nämä kaikki ollen 10v 5kk

1.3.2023  tällaista tänään . Kiitos Inuvet Hämeenkyrö. Sofia löysi näitä, joten kevät pennut tiedossa. 

Kaikille mahdollisille penuille on jo koti.

1.3.2023 kuukausi alkoi todella vauhdikkaasti kun vasta yöllä ehti päivittää maaliskuun alkaneen osaltamme. Aamupäivästä käytin tuleva mamma ultraamassa ja todettiin kovaasti kantavaksi, joten kenneliimme on tiedossa kevät pennut.

Helmikuu meni kovin nopeasti ja paljon oli taphtumia ja menoa.

Kiiran kanssa joka viikko jossakin , joko lukukoira tai kaverikoira toiminnassa. Kuun loppu huipentui Häijään Äijän liikekeskusksessa pidetyyn lasten hiihtoloma tapahtumaan.

Näyttelyssäkin tuli käytyä Jämijärvellä jossa Pimu jälleen loisti ja nautti kehässä esiintymisestä. Meni kuin teinityttö vaikka kohta täyttää 11vuotta. Kovin oli tyttö joka kerta täpinöissään kun Kiiran kansa lähdin lukukoira touhuihin, olisi pitänyt Pimun kanssa lähteä kehiin, koska edellisestä kerrasta aikaa kulunut jo pari kuukautta. On Pimu ollut sitä mieltä, hänen vuoronsa jo päästä kehiin

Kuukauden kuva kennelin kalenterista kohdasta maaliskuu on Raiko pojasta, jonka on ottanut Jonna Tölli.

Kaikki kalenterikuvat ovat aina kasvateistamme tai Japanin tuonneistamme.


2.3.2023 Hyvää syntymäpäivää kennelimme ensimmäinen kainkoira pentue joka täyttää tänään 8 vuotta! Onneksi olkoon veteraani ikäisille sisaruksille

FI MVA SE MVA RU MVA NL MVA HeJW-15 HeW-15 JMV-16 SEV-16 V-16 V-17 HeW-17 PMV-17 BENELUXV-18 MV-18 BLANCO ESTRELLA FLORA "Kiri"

POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA EE MVA RU MVA HeJW-15 HeW-15 JV-15 V-15 MV-16 SEV-16 EEV-17 HeW-17 BLANCO ESTRELLA PINO "Mori"

FI MVA RU MVA JMV-16 BLANCO ESTRELLA HIJO "Hiro"

FI MVA JV-15 BLANCO ESTRELLA ROSA "Haru"

Koko pentue kotimaassa valioita ja maailmallakin pärjätty. Näistä kolme Maailam Voittaja tilleleillä varustettu sekä monen maan valioit löytyy kaksin verroin.

Kuvassa pentue ensimmäisessä näyttelyssä tasan 9 kuukauden ikäisenä. Helsingin Messukeskuksessa