2023 TAMMIKUU

Viime vuosi oli kokonaisuudessan tapahtuma vuosi. Vuoden ensimmäisenä päivänä liukastuin omissa rappusissa niin pahasti, että istuin oman jalkateräni päälle, jonka seurauksena tuli murtumia jalkaterään 5 kohtaan joista siruja irtosi. Jalka paketissa hoidin joulukuussa syntyneen pentueen. Hankalaa se oli, mutta kunnialla selvisin. Jalka parani kesäkuuhuun mennessä. Muutamat näyttelyt tuli käytyä ja laskujeni mukaan tuo meidän Pimu -mummo on nyt ensimmäinen vuoden -22 Suomen Nihonken Veteraani aikas muikealla pistesaaliilla, joka 2.1-23 on jo hienossa iässä 10 vuotta 6 kuukautta.

Tässä kuussa ei käydä näyttelyissä, mutta muissa haarastuksissa kyllä.

Kiiran kanssa kaverikoira hommissa ja Viivin kanssa toisenlainen harrastus alkaa kun ollaan suoritettu kurssi tämän kuun puolessa välissä ja päästään tosi toimiin. Tästä lisää myöhemmin kurssin suoritettu. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille ihanille ystäville ja yhteistyö kumppaneille.

Kuva Linnea Kochin

Kuvassa Lenni

1.2.2023 vuosi vaihtui lauhan kelin saattelemana. Upeita on ulkoilu kelit ollut, mutta väliin mahtui muutama vesisade päivä. Parivuotta sitten oli lähes -30 astetta, joten kovin on vaihtelua lämpötiloissa meidänkin leveysasteella.

Tammikuussa valmistui Kiira tyttö SKL,n viralliseksi lukukoiraksi. Rauhallinen tammikuu on ollut muutoin eli ei ole näyttelyissä käyty vaan keskitytty kaverikoira sekä lukukoira hommiin.

Tulevaisuuden suunnitelmat etenevät nyt hienosti ja toivoa on saada pentue tähän taloon kevään aikana, sillä aamulla astutus tapahtui , nyt jäämme odottelemaan josko sieltä pieniä pentusia on tulossa kevääksi.

Kuvassa "Kiri" Lapin vaelluksella. Kuva Mona Juhiainen

15.1.2023 Suomen kenneliiton lukukoira kurssi suoritettu! Tällä päivämäärällä valmistui Kiira SKL, n lukukoiraksi

Oli todella antoisa ja syventävä kurssi. Kiitos vetäjille!


13.02.2023 nyt on lähtenyt Kiiran osalta käyntiin Suodenniemen kirjastossa Lukukoira toiminta.
Ensimmäinen yksilö käynti oli tänään ja sovittu kevään ajan kerran viikossa lukukoira käynti koulujen aukiolo aikoina.
Viikko 9 on hiihtoloma jolloin Kiira on lapsille suunnatussa hiihtoloma tempauksessa 28.2 Häijäässä kaverikoirana.
Kuvassa lapset kertovat Kiiralle mitä kirjassa olevat kuvat esittävät.
Vaikka kuvasta voi luulla Kiiran lukevan kirjaa. Tyttö vain on tarkkana mitä sille kerrotaan.

17.2.2023 Suomen Nihonken ry, n

Vuoden Voittaja 2022 Veteraani

POHJ MVA FI MVA FI VMVA DK MVA SE MVA EE MVA EE VMVA RU MVA BY MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALT VMVA RKFV HeJW-13 HeW-13 PMJV-13 JV-13 V-13 EEV-14 BYV-14 V-15 EEV-17 BALTVV-20 HeVW-21 VV-21 VV-22 FUNATO-KAMIYAMA ASAHI "Pimu"

Vuoden Voittaja 2022 kasvattaja

Kennel Blanco Estrella

Kiitos kaikille kasvattien omistajille. Teidän ansiota on vuoden Voittaja - 22 kennelin menestys.

Olen todella kiitollinen kaikille yhteistyö kumppaneille, ystäville, tukijoukoille ja kasvattiemme omistajille.

Pimu saavutti nämä kaikki ollen 10v 5kk

1.3.2023  tällaista tänään . Kiitos Inuvet Hämeenkyrö. Sofia löysi näitä, joten kevät pennut tiedossa. 

Kaikille mahdollisille penuille on jo koti.

1.3.2023 kuukausi alkoi todella vauhdikkaasti kun vasta yöllä ehti päivittää maaliskuun alkaneen osaltamme. Aamupäivästä käytin tuleva mamma ultraamassa ja todettiin kovaasti kantavaksi, joten kenneliimme on tiedossa kevät pennut.

Helmikuu meni kovin nopeasti ja paljon oli taphtumia ja menoa.

Kiiran kanssa joka viikko jossakin , joko lukukoira tai kaverikoira toiminnassa. Kuun loppu huipentui Häijään Äijän liikekeskusksessa pidetyyn lasten hiihtoloma tapahtumaan.

Näyttelyssäkin tuli käytyä Jämijärvellä jossa Pimu jälleen loisti ja nautti kehässä esiintymisestä. Meni kuin teinityttö vaikka kohta täyttää 11vuotta. Kovin oli tyttö joka kerta täpinöissään kun Kiiran kansa lähdin lukukoira touhuihin, olisi pitänyt Pimun kanssa lähteä kehiin, koska edellisestä kerrasta aikaa kulunut jo pari kuukautta. On Pimu ollut sitä mieltä, hänen vuoronsa jo päästä kehiin

Kuukauden kuva kennelin kalenterista kohdasta maaliskuu on Raiko pojasta, jonka on ottanut Jonna Tölli.

Kaikki kalenterikuvat ovat aina kasvateistamme tai Japanin tuonneistamme.2.3.2023 Hyvää syntymäpäivää kennelimme ensimmäinen kainkoira pentue joka täyttää tänään 8 vuotta! Onneksi olkoon veteraani ikäisille sisaruksille

FI MVA SE MVA RU MVA NL MVA HeJW-15 HeW-15 JMV-16 SEV-16 V-16 V-17 HeW-17 PMV-17 BENELUXV-18 MV-18 BLANCO ESTRELLA FLORA "Kiri"

POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA EE MVA RU MVA HeJW-15 HeW-15 JV-15 V-15 MV-16 SEV-16 EEV-17 HeW-17 BLANCO ESTRELLA PINO "Mori"

FI MVA RU MVA JMV-16 BLANCO ESTRELLA HIJO "Hiro"

FI MVA JV-15 BLANCO ESTRELLA ROSA "Haru"

Koko pentue kotimaassa valioita ja maailmallakin pärjätty. Näistä kolme Maailam Voittaja tilleleillä varustettu sekä monen maan valioit löytyy kaksin verroin.

Kuvassa pentue ensimmäisessä näyttelyssä tasan 9 kuukauden ikäisenä. Helsingin Messukeskuksessa

18.3.2023 Suomen Nihonken ry kokous Hyvinkäällä.

Tänään jaettiin vuoden 2022 Nihonken palkinnot jotka ojensi yhdistyksen puheenjohtaja Nea Niemelä.

Mieheni Kai Kaarlampi kävi pokkaamassa "Pimun" yhdistyksen vuoden paras veteraani - 22 pokaalin jonka ohessa puheenjohtajan lahjoittama taulu Pimusta. Myös vuoden paras kasvattaja - 22 pysti rantautui meille.

Kuvassa Nea Niemelä ja Kai Kaarlampi

Tästä on hyvä jatkaa.


2023 Huhtikuu! Kuukauden päivitys tulee päivän myöhässä ihanan syyn takia.

Meille syntyi 1.4.-23 kankoira penute jossa 3 tyttöä ja 1 poika .

Tämä kuukausi alkoi talvisin merkein. Lunta 40 cm ja pakkasta yöllä -18 astetta, mutta aurinko paistaa, joten päivisin lämpötila kipuaa jopa + 0. Joka tapauksessa kevättä rinnassa ja katse kovasti tulevaisuutta kohden.

Viimekuussa tuli käytyä parissa näyttelyssä jossa Viivi sai ensimmäset veteraani serttinsä. Vielä yhtä puuttuu jota lähdemme kokeilemaan Kankaanpään ryhmänäyttelyyn. Viivi täytti 8 vuotta edellisen kuun 14 päivä ja sai siitä viikon päästä ensimäisen veteraani sertin ja toinen heti viikon päästä, joten tuleekohan tytölle yhtä vauhdilla veteraani valio titteli kuin tuli Pimulle kun se oli mahdollista hakea Suomessa

Eduskuntavaalit on tähän mennessä puhuttanut kovin monin puolin ystäväpiiriä. Tänä sunnuntaina saadaan uusi hallitus. Sitä seurataan samalla kun ihailemme pentuja jotka kovin jo kulkevat pesässä samalla tuhisten.

Huhtikuun kuva Jonna Tölli


23.4.2023 Kankaanpää r tuomari Veli-Pekka Kumpumäki

Mikä upea päivä "Viivi" sai tänään kolmannen veterani sertin ja näin saavutti FI VMVA tittelin. Tähän kului aikaa vain kuukausi siitä kun tyttö täytti 8v. Kolme peräkkäistä näyttelyä, ei siis yhtään "hutia".

Olen todella iloinen näistä kahdesta veteraanista. Ylpeä näiden käyttämisestä kehässä kuin muuallakin.

Kainkoira nartut

POHJ MVA FI MVA FI VMVA DK MVA SE MVA EE MVA EE VMVA RU MVA BY MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALT VMVA RKFV HeJW-13 HeW-13 PMJV-13 JV-13 V-13 EEV-14 BYV-14 V-15 EEV-17 BALTVV-20 HeVW-21 VV-21 VV-22 FUNATO-KAMIYAMA ASAHI "Pimu" 10v 10kk

VET ERI1 SA PN1 ROP

FI MVA EE MVA TENRO-NO KYOKUKO-HIME

"Viivi" 8v 1kk

VET ERI2 SA PN2 VET-SERTT FI VMVA

Iso kiitos Laura-Maria Kallioniemi handlauksesta/kuvista, Anita Salin kuvista.


1.5.2023 Hyvää Vappua kaikille!

Tämä vappu menee minulla pentujen kanssa touhutessa. Kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia.

Isäntä viettää osan päivästä Sorinaukiolla Tampereella paistmassa lättyjä Metalliliiton kojulla, jonne tein eilen 30L taikinaa, joten lättyjä piisaa. Käykäähän maiselemassa lettuhillon kera, klo 10:00 – 14:00 välisenä aikana on varmasti saatavilla paikalle ehtiville.

Paljon tapahtuu tässä kuussa, pennut lähtevät maailmalle ja mamma-Jeena kotiutuu takaisin Ruotsiin.

Yhden tytön jätän tästä pentueesta kotiin. Saamme näin jatkoa laumaamme. Sitä ei veilä tiedä mitä tytöstä tulee, mutta ainakin toive olisi sen kulkevan Kiiran jalanjälkiä jolloin saamme toisen luku- ja kaverikoiran.

Toukokuun kuva Jonna Tölli.


22.5.2023  Jeenan pennut kävivät terveystarkastuksessa. Kaikki olivat perusterveitä, joten ovat valmiita lähtemään omiin koteihinsa täytettyään 8 viikkoa. 

Pentueesta valitsin meille lauman jatkeeksi Oka tytön. 

Minua miellytti tasapainoiset kulmaukset, hyvä turkinlaatu, vahva luusto sekä rakenne, hännän kiinnitys oikeassa kohtaa ja hyvä hermorakenne.Tästä tytöstä kuullaan vielä.


1.6.2023 toukokuu oli vaihtelevasti lämmin ja kylmä, joka jatkuu kesäkuun alkuun asti.

Viimekuu meni pentujen opetuksen ja kasvatuksen parissa. Myös luopumisen aika loppukuusta kun pennut lähitivät ihaniin rakastaviin koteihinsa 8 viikon ikäisinä. Onneksi meille jäi näistä yksi laumamme vahvistukseksi. Oka-tyttö on niin meidän oloinen tyttö ja sopii hyvin laumaamme.

Tämä kuukausi on kiireinen osaltamme sillä Oka-tytöllä alkaa alkukuusta jo pentukoulu sekä Kiiralla lukukoira toimet vähitellen. Tontilla paikkojen kunnostusta ja onhan sitä jo nurmikkoakin leikattu 1700 neliötä muutaman kerran sekä nurkkia trimmeröity. Niin se vain menee, että omakotitalossa ei koskaan työt lopu. Toivottavasti kesä tästä lämpenee ja pääsemme nauttimaan Suomen ihanasta luonnosta ja kesästä ilman "talviturkkia".

Kesäkuun kuva Elina Manninen

1.7.2023 todella helteisissä keleissä kesäkuu vietettiin. Muutamassa näyttelyssä tuli käytyä Pimu-mummon kanssa ja menestystä tuli loistavasti. Kyllä Pimu nauttii esiintymisestä vieläkin täysin rinnoin. Kiira aloitti kaverikoira vierailut paikassa Ikaalisten palvelukoti.

Tyttö oli innoissaan ja mielissään päästyään pitkästä aikaa tositoimiin. Kuinka paljon sai kehuja henkilöiltä jotka Kiiraa rapasuttelivat. Tämäkin jatkuu meillä lukukoira toiminnan ohessa mahdollisuuksien mukaan. Tänään olimme Sastamalassa Vanhan kirjallisuuden tapahtumassa lukukoira toiminnassa. Väkeä kävi runsaasti lapsia, nuoria ja aikuisia moikkamaassa sekä rapsuttelemassa, joista osa luki Kiiralle jotakin kirjaa.

Pennut lähtivät maalimalle paitsi meidän Oka-neito. Aika näyttää mitä tytöstä oikein kehityy. Luonne ja hermorakenne on kohdillaan kuten muillakin tästä pentueesta.

Heinäkuun kuvassa "Jeena" Blanco Estrella Rubiini


1.8.2023 heinäkuu meni harvinaisen viileällä ja kostealla kelillä, josta viimeinen viikko jopa rankkasatein ja ukkoskelein. Toivotaan tästä kuukaudesta tulevan mitä parhain ja lämmin, se toki jää nähtäväksi.

Kasvatteja käynyt useampi näyttelyissä ja menestyneet hienosti. Suomen juniorimuotovalio titteleitä saavutettu sekä hienoja menestymisiä myös veteraani saralla. Onnittelut vielä tätäkin kautta. Olen niin onnelinen puolestanne.

Kotirintamalla on Oka tytön kanssa käyty pentukoulu sekä muutamassa pennuille tarkoitetuissa näyttely harjoituksissa. Kivaa on ollut ja nyt kuun alussa tyttö pääsee "Pimu-mummon" (11 vuotta) mukana tutustumaan Kuopion 2 x näyttely viikonlopulla, miltä näyttelyhulina tuntuu. Tulkaahan moikkaamaan, olemme paikalla molempina päivinä kokopäivän. Seinälläni facebookissa löytyy tarkemmat tiedot.

Osa kasvateista on alkanut kokeileman uusia harrastelajeja, näemme myöhemmin tuleeko kokeiluista pysyviä.

Kuva,kennelin kalenterista elokuu.

Kuvaaja Mette Valtonen
1.9.2023 elokuu ei ollut kelien puolesta ihan sitä mitä normaalisti on ollut. Loppukuun pari viimeistä viikkoa vietettiin sateisessa lämpimässä kelissä. Samassa kelissä alkoi syyskuu , mutta onneksi lämmintä vielä on. Toiveissa on, josko nämä kelit tästä alkaisivat kuivumaan ja päästään nauttimaan ihanasta syksystä ja metsän antimista kuivin jaloin.

Elokuu oli antoisa näyttelyjen suhteen. Eripuolella Suomea kasvatit ja Japanin tuontimme myös olivat rotunsa parhaita saaden erilaisia valio titteleitä. Mansikkana kakun päällä kasvatimme Reena ja Jedi olivat Genevessä jossa ensimmäisenä näyttelypäivänä I.N.T. näyttelyssä Reena ROP ja Jedi VSP. Maailman Voittaja 2023 oli Reena vastakkaisen puolen paras, paikalla 8 rodun edustajaa.

Syyskuu on nyt meidän pikkuisen eli kuopuksen aikaa. Oka-tyttö aloittaa pentunäyttely vaiheen ja ensimmäinen koitos on heti 2.9 Tampereen Messukeskuksessa. Seuraava heti SSKY erikoisnäyttelyssä johon perheen muitakin koiria osallistuu.

Kiira aloittaa jälleen lukukoira "työn" Suodenniemen ja Mouhijärven kirjastoissa, jatkuen joulukuuhun asti.

Näin ollen meillä on kovin kiireinen syksy.

Hyvää ja antoisaa syksyä teille kaikille.

Kuva Jonna Tölli

Meille niin rakas perheen luottokoira

FI MVA FI VMVA EE MVA TENRO-NO KYOKUKO-HIME "Viivi"

14.03.2015 - 08.09.2023

Liian pian , liian aikaisin, liian nuorena lähti rakastettu perheen jäsenemme Viivi, toisille metsätys maille.

Metsästi viimeisen kerran ja kohtasi KYYN , joka päästi vahvat myrkyt onnettoman metsästäjän kuonoon. Se tapahtui nopeasti metsälenkillä, johon emme ehtineet saada apua tarpeeksi ajoissa.

Viivi oli hyvä kuntoinen , ei hammaskiveä ja kaikki hampaat suusa. Täysin Terveeksi todettiin 8v tarkastuksessa.

En tiedä kuinka tästä äkillisestä tapaturman aiheuttamasta shokista okein selviää. Toki päivä kerrallaan.

Jäi suuri aukko jälkeesi Viivi


10.9.2023 SSKY erikoisnäyttely (Special Dog Show) tuomari Tiny Hensema-Van Der Weij

Rodussamme oli ilmoitettu 16 koiraa joista 14 paikalla ja näistä 2 pentua. Hieno päivä kelien suhteen ja tunnelma rennon leppoisa. Kiitos kaikille jotka saavuitte paikalle ja mahdollistitte näin hienon ja menestyksekkään päivän.

Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Kuvia odotettin ja nyt päästiin julkaisemaan meidän köörin kuvia ja tuloksia.

Kiitos Heidi Alenius kuvista

pennut nartut

Blanco Estrella Sur PENN1 KP ROP-pentu

Blanco Estrella Este PENN 2

urokset valioluokka

FI MVA Blanco Estrella Neptunus VAL ERI2 SA PU3

FI MVA HeW-21 Blanco Estrella Muskotti

VAL ERI 1 SA PU1 ROP

urokset veteraaniluokka

POHJ MVA FI MVA SE MVA FI VMVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA HeW-16 BALTV-18 HeW-18 V-18 HeW-19

Tenro-No Zanko VET ERI1 SA PU2 VET ROP

nartut junioriluokka

FI JMVA Blanco Estrella Kerttu JUN EH 2

nartut valioluokka

FI MVA SE MVA HR MVA BENELUXJV-18 JMV-18 NOJV-18 V-18 SEJV-18 SEV-18 V-21 Blanco Estrella Timantti VAL ERI 2

FI MVA LV MVA LT JMVA EE JMVA BALTJV-20 HeW-21

Blanco Estrella Meirami VAL ERI1 SA PN1 VSP

nartut veteraaniluokka

POHJ MVA FI MVA FI VMVA DK MVA SE MVA EE MVA EE VMVA RU MVA BY MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALT VMVA RKFV HeJW-13 HeW-13 PMJV-13 JV-13 V-13 EEV-14 BYV-14 V-15 EEV-17 BALTVV-20 HeVW-21 VV-21 VV-22 Funato-Kamiyama Asahi VET ERI1 SA PN2 VSP-VET

Kennel Blanco Estrella ROP -kasvattaja

25.10.2023

Lokakuu! Jäi hieman myöhäiseksi kuukauden alun päivitys.

Kovin on ollut haipakkaa tämä syksy koulujen alettua.

Kiira käynyt joka viikko lukukoira toiminnassa kahdessa eri kirjatossa yhteistyönä lähikoulujen kera. Tämä toiminta jatkuu joulukuulle asti.

Oka pentunäyttelyissä hienosti menestyen ollen jo 5 x ROP-pentu.

Lahti EPV pentunäyttelyssä on rodussa historiallinen määrä ilmoitettu 7 pentua. Huikea määrä verrattuna, sillä rodussa on alle 300 rekisteröity Suomeen. Hienoa kertakaikkiaan onnea kaikille kehiin.

Muutenkin kiirettä pitää sillä talviteloille on laitettava tontilla moni asia. Syksy on kyllä totalisesti nyt!

Kuva Jonna Tölli

29.11.2023

Me päästiin Kiiran kanssa Alueviesti lehden "jouluviesti" numeroon joka on se lisä liite keskellä.

Siinä olemme lehtiversiossa viimeisellä aukeamalla, mutta tuossa olemme heti etu juttuna.

Tökkää kuvaa jossa Kiira on etusivulla niin juttu aukeaa kokonaan

https://alueviesti.fi/category/juuri-nyt-2/

21.2.2024 iloksemme voimme ilmoittaa Kennel Blanco Estrella on jälleen Suomen Nihonken ry,n paras kasvattaja. Tämä jo kuudetta vuotta perästysten. Korona vuosien vuoksi yhdistyksessä ei kahtena vuonna ollut Vuoden Nihonken kilpailua lainkaan, joten kahdeksan vuotta on kennelimme ollut yhtäjaksoisesti Vuoden Nihonken ry kasvattaja.

Lisäksi Vuoden Nihonken ry,n veteraanit olivat japanin tuontimme

1. POHJ MVA NORDIC MVA FI MVA SE MVA DK MVA FI VMVA DK VMVA EE MVA LV MVA NO MVA LT MVA BALT MVA HeW-16 BALTV-18 HeW-18 V-18 HeW-19 VIV-23 VIVV-23 KBHVV-23 KBHV-23 ROVV-23 ROV-23 HeVW-23 VV-23 DKKV-23 TENRO-NO ZANKO "Niki" omistaja Mette Valtonen ja Vili Pelkonen

2. POHJ MVA FI MVA FI VMVA DK MVA SE MVA EE MVA EE VMVA RU MVA BY MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALT VMVA RKFV HeJW-13 HeW-13 PMJV-13 JV-13 V-13 EEV-14 BYV-14 V-15 EEV-17 BALTVV-20 HeVW-21 VV-21 VV-22 HeVW-23 VV-23 FUNATO-KAMIYAMA ASAHI "Pimu-mummo"

Iso kiitos kasvattiemme omistajille. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista saavuttaa kennelin menestystä näinkin upeasti. Olette parhaita Muut tulokset Suomen Nihonken ry sivuilta kohdasta 2023 vuoden Nihonken kilpailun tulokset.

Kevät lujaa tulee ja näin aloitamme Kiiran kanssa lukukoira toiminnan vakipaikoissa Mouhijärven kirjasto yhteistyössä eskarin kanssa klo 10 :00 - 11 :00.

8.3,  22.3,  5.4,  19.4,  3.5 ja 17.5.-24.


Suodenniemen kirjasto yhteistyössä 1 ja 2 luokkalaisten kanssa klo 11:00 - 12:00

13.3,  27.3,  10.4,  24.4,  8.5 ja 22.5.-24

Terv. parivaljakko Paula & Kiira


6.3.2024 Kiira kävi talvitauon jälkeen lukukoira keikalla ja kas mitä siellä kirjastolla odottikaan! Kiiran kuvalla varustetut lukupassit Kiitos Sastamalan kaupunki, hienot passit ovat.

24.3.2024  kasvatimme Blanko Estrlla Sur "Oka" saavutti 11kk ikäisenä Suomen Juniori Valio tittelin.

1 x kansainvälinen näyttely ja 2 x ryhmä näyttely ollen jokaisesa rotunsa paras. Emme jäänyt ryhmäkilpailuihin näissä turneissa.

Tämän jälkeen tyttö vielä seuraavassa Kansainvälisessä näyttelyssä oli jälleen ROP eli rotunsa paras.

Oka on reipas ja rakastettava. Luonteltaan iloinen ja ystävällinen. Antaa tuomarien ruhassa katsoa ja laskea hampaat, sekä kopeloida koko kehon. Olen niin onnellinen kun jälleen olemme onnistuneet kasvattamaan pentueen jolla hyvä hermorakenne.

Oka rakastaa kaikkia ja kaikkea, eritoten lapsia. Rauhoittuu nopeasti ja otta rennosti reissuissa. Osaa rauhoittua paikoilleen nopeasti. Emme ole käyttänyt näyttelypaikoilla häkkiä, koska Oka rauhoittuu ilman sitäkin eikä välitä huilatessaan ohi kulkevista ihmisistä eikä koirista. Kyllä, tämä on käytökseltään ihanne.

Tästä on hyvä jatkaa. kuva Jennifer Couloigner

25.5.2024 Woow. Mitä oikein tapahtui Keminmaalta tuli mahtava uutinen. Riki poika oli JROP ja ROP eka näyttely. Samaan aikaan Oka sisko Riihimäellä JROP ROP.

Tässä tulokset ja mahtavat arvostelut,

25.5.2024 Keminmaa r tuomari Jari Laakso

urokset juniori luokka

FI JMVA BLANCO ESTRELLA NORTE

JUN ERI1 SA PU1 JUN SERTT SERTT JROP ROP

JUN EXC-1 CQ BM1 JCAC CAC JBOB BOB

Arvostelu :"14kk. kaunis rotunsa edustaja. hyvät rungon mittsuhteet. erinomainen rungon tilavuus. kaunis etuosa. hyvä ylälinja. erinomainen häntä. erinomainen karvanlaatu. kaunis pää. tasapainoiset liikkeet. "taitava esittäjä".

25.5.24 Riihimäki KR tuomari Heidi Kumm

nartut juniori luokka

BLANCO ESTRELLA SUR

JUN ERI1 SA PN1 JROP ROP

JUN EXC-1 CQ BB1 JBOB

Arvostelu :"Very nice type, very good bones, feminine. Strong neck, excellent head with correct asian expression. Beautiful eyes. Very good substance in body. Correct topline and tail carriage. Very good mover."

Kuva Riki pojasta ottanut Jonna Tölli