Kennelimme ja kasvattiemme kokemuksia kainkoirasta

Kainkoira on erittäin älykäs, rohkea ja reipas kun on hyvällä hermorakenteella varustettu. Koirillamme ja kasvateillamme ei yhdelläkään ole arkuutta eikä eroahdisteisuutta eikä remmirähjäämistä. Rakastavat yli kaiken perhettään ja ovat tarvittaessa heti valmiita toimintaan. Aikuisena sisällä todella rauhalinen ja omiin oloihinsa vetäytyvä.

Meillä kaikki perusterveitä. Tällä rodulla ei ole mitään rotutyyppisiä sairauksia todistettavasti todettu. Ensimmäisellä tuonnilla joka jäi pois jalostuksesta oli epämääräistä allergiaa ja emme ottaneet riskiä. Päätimme jättää pois jalostuksesta. Toisella kinnerverkkokalvon repeämä ja hermorakenne ei vakuuttanut joten jätimme tämän toisenkin pois jalostuksesta.

Yhdistelmät teemme aina katsoen mitä edellinen yhdistelmä on tuonut myös terveydellisesti tulosta. Emme siis pennuta nartua joka vuosi vaan odotamme, että edellisestä pentueesta saamme terveystuloksia ja näemme ettei mitään kasvuvaiheessa ilmenevää tule kuten allergiaa, luksaatiota ...jne

Osa koiristamme käytetään hirvi ja supi metsällä. Osa käy muissa harrasteissa. Koirien kanssa on kokeiltu Meja, raunio, haku, möllitokoa, agilitya ... jne Miellyttämisen halua ei riitä SM tasolle ainakaan agilityssä ja tokossa mutta jo haku tai Meja niin ne ovat omiaan tälle rodulle sekä raunio on juttu jossa nämä pääsevät loistamaan.

Uskollinen kaveri jonka kanssa on ilo kulkea missä vain. Luottaa hihnan päässä olevaan ja rauhallinen kun ei ole toimintoa mutta lähtee mielellään haasteisiin mukaan.

Meillä on yksi tuonti uros kodinvaihtaja eikä sen kohdalla vaihto tuottanut minkäänlaista ongelmaa vaikka uudessa kodissa kolme muuta eri rotuista koiraa ja kaikki koirat asuvat kodinomaisesti vaikka ovat metsästäviä rotuja.

Kodit joihin koiramme ovat menneet, ovat kilvan kehuneet kuinka reippaita ja helppoja pennut ovat olleet. Jo siinä vaiheessa lähes sisäsiitejä. Pennut ovat reippaasti tutustuneet uusiin asioihin ja tulleet toimeen uudessa kodissa uusien eläinten kanssa.

Erittäin sosiaalinen omaalla persoonallisella tavalla. Hyväksyy kaikki koirat mitä vastaan tulee mutta välttämättä ei hakeudu niiden luokse. Jos toinen koira haluaa tutustua niin se ei ole mikään ongelma vaan kasvattimme ovat ystävällisesti ottanut tutustujan vastaan.

Emme pidä vapaana muutoin kuin metsästys vaiheessa. Näillä on vahva metsästys vietti.

Jo ensimmäisestä tuonnista lähtien olen rakastunut juuri tähän rotuun ja eri rotuja on tätä ennen kasvattanut muutamia.

Meillä ei löydy yhtään allergista, sairasta eikä hermorakenteeltaan heikkoa yksilöä jota olisi käytetty jalostukseen. Tämä on yksi syy miksi kasvattimme ovat terveet ja hermorakenteeltaan oikeanlaiset. Nämä kuvaukset vain meidän tuonti- sekä kasvatti koiristamme.

Ensimmäinen pentueemme on kokonaan terveys tarkistettu. Toisesta jo kolme. Kiitos kasvattiemme omistajille, että saadaan otantaa kasvttiemme terveyden tiloista ja hyvältä näyttää sekin puoli. Kaikki pyritään terveystarkistaa kunhan ikää tulee tarpeeksi. Osalta on myös selkä kuvattu.

Kiitos mahtavien kotien kuinka hienosti ja upeasti kasvattimme ja tuontimme ovat kotitutuneet uusiin koteihin. Näitä asustelee kerros- , rivi- ja omakoti taloissa. Yhdelläkän ei ole ollut ongelmia ja mikä parasta yhteyden pito on tiivistä ja tapaamisia on joka vuosi isommalla porukalla, joka on jo perinne kennelissämme

Kuva otettu kasvattiemme ja koiriemme tapaamisesta. Pimu ja 3 muuta tuontikoiraa sekä muutama kasvattimme sulassa sovussa.

Kommentit

Kalle Niemi

27.02.2020 05:28

Hienoa työtä Paula! Tekstistäsi kuvastuu vastuullinen kasvatustyö ja kiintymys rotua kohtaan.

Uusimmat kommentit

28.07 | 06:48

Oli hienoa nähdä teidät Oulussa ja parin kasvatin kera. Pimu vain on se mikä minua miellyttää. Vielä rapsutukset ihanalle mummolle.

11.10 | 11:35

Hei, otappa yhteyttä suoraan minuun niin västaan kysymyksiisi. 0509118196 tai kankoira@gmail.com

11.10 | 08:26

Hei, tavannut Kuman pentuna näyttelyssä Taavetissa. Jo silloin ihastuin upealuonteiseen koiraan.
Onko Kumaa tarkoitus käyttää jalostuksessa?
Kiinnostunut rodusta. Paljon koirakokemusta.

27.02 | 05:28

Hienoa työtä Paula! Tekstistäsi kuvastuu vastuullinen kasvatustyö ja kiintymys rotua kohtaan.